29.1.2016

MyDay: Koulupäivä

Torstai kului opiskelujeni osalta mukavissa merkeissä, kun näyttö oli suoritettu keskiviikkona hyväksytysti ja jännityksestä päästy. Aamu alkoi heräämisellä 6:00. Puin päälleni päivävaatteet ja ulkovaatteet, nappasin D-vitamiinin suuhun ja hörppäsin vähän vettä suun kostukkeeksi. Sitten kello olikin jo 6:10 ja lähdin ravitalliin tekemään aamuatallia. Aamutallissa mittasin kymmeneltä hevoselta lämmöt ja jaoin kauroja. Muut tytöt ehtivät jakaa heinät sinä aikana, kun mittasin lämpöjä. Kello 6:55 olimme valmiita aamutallista ja lähdin aamupalalle ravintola Auraan. Söin aamiaiseksi kaksi talon itse paistamaa oikein hyvää sämpylän puolikasta, kinkunsiivujen ja kurkun kera. Tarjottimeltani löytyi myös mehua, paprikasiivu ja muroja. Aamupalan jälkeen menin ratsutalliin 7:30. Tässä tallivuorossa loimitin hevosia, vein niitä tarhoihin, siivosin karsinoita, lakaisin lattioita, siivosin yleisiä tiloja, kuten loimihuonetta ja satulahuoneita, sekä jaoin heiniä ja kauroja. Kello 11:00 olimme valmiita ja lähdin taas kohti ruokalaa syömään. Tässä välissä oli tauko 11:00-12:30. Kello 12:30 alkoi ajotunti. Menin ravitalliin ja valitsin taululta itselleni hevosen. Valitsi Jolien, joka on myös postauksen kuvissa. Joliella olin ajanut kerran aikaisemminkin. Harjasin aluksi Jolien ja huomasin, että sen vasemman takajalan kenkä on huonosti. Opettajani sitten otti kengän irti ja laittoi takaisin. Seuraavaksi valjastin hevosen ja pistin koppakärryt perään. Lähdimme kohti ravirataa käynnissä. Kävelimme raviradalla kaksi kierrosta ja sitten menimme varmaan 2-4 kierrosta kevyttä hölkkää ympäri rataa myötäpäivään. Raviradallahan kilpailusuunta ja kovan vauhdin suunta on vastapäivään ja hitaampi vauhti, sekä treeni on myötäpäivään, mm. sen minä olen oppinut raviurheilusta täällä Harjussa. En vielä ihan täysin osaa valjastaa ravihevosta, mutta eiköhän nekin remmit ala pikkuhiljaa tulla tutuiksi. Jolie oli oikein mukava ajaa. se ei paina yhtään kädelle ja on mukavan herkkä ajaa. Saavuimme takaisin talliin noin tunnin päästä lähdöstä. Kello oli noin 14:00. Riisuin Jolielta varusteet ja harjasin sen, sekä puhdistin kaviot. Sitten siirsin sen karsinaan ja siirryin valjashuoneeseen putsaamaan varusteita. Pääsimme tunnilta noin 14:45 vaikka oikeasti iltapäivätuntien pitäisi loppua 16:00, mutta eivät ne koskaan kestä niin myöhään. Ajotuntiin loppuikin sitten koulupäiväni tältä päivältä. Olimme nimittäin ryhmän kanssa sopineet, että eräät toiset menevät hoitamaan iltatallin tänään torstaina.
Harjasin Jolieta pesupaikalla ja laitoin sille silat(ajovaruste, joka tulee hevosen selkään, muistutta juoksutusvyötä) siinä, sillä käytävä oli aika täynnä muita hevosten varustajia. Kuvassa on menossa vasemman takajalan kengän laitto.
Koppakärryt odottamassa, että saan hevoselle remmit selkään.
Iltapäivällä ja illalla, kun minulla oli vapaa-aikaa olin asuntolassa koko ajan. Olin tietokoneella tehden kaiken laista mm. katsoin sarjoja, olin facebookissa ja pelasin siellä yhtä peliä, sekä tein Itslearningissa kouluhommia. Itslearning on eräänlainen sähköinen oppimisympäristö, jonne opettajat voivat laittaa meille oppilaille tehtäviä. Vietin aikaa myös sängyssä makoillen ja lukien uutta kirjaani Ratsastuskeskusten suunnittelu- ja rakentamisopas. Tietty olin myös puhelimellani milloin missäkin sovelluksessa. Täällä, varsinkaan näin talviaikaan ja kun tietkin ovat peilijäässä, ei ole oikein muuta ajanvietettä kuin elektroniikka, syöminen ja nukkuminen. Illalla kävin vielä suihkussa. Menin nukkumaan noin kello 22:30. Seuraava aamu alkaisi taan kello 6:15 aamutallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti