1.11.2015

Miten käy Roosan ja Punametsän?

Monia varmasti kiinnostaa lopetanko Puniksessa käymisen. Ajattelin tehdä aiheesta oman postauksensa. Haikein mielin joudun tosiaan lopettamaan rakkaan hoitoponini Roosan hoitamisen nyt lähes kokonaan. Juuri kun aloitin, täytyy lopettaa. On kyllä ikävää, mutta pakko minun oli valita kumpi on tärkeämpää Punis vai Harjussa opiskelu. Onneksi pääsen sitten lomilla ja viikonloppuisin katsomaan Roosaa ja moikkaamaan ihania tallilaisia. Huomenna muutan Harjun oppimiskeskukseen ja vietän arkipäivät siellä, joten en pääse enään hoitamaan enkä ratsastamaan ma-pe. Tällä viikolla siirsin ratsastustuntini tiistailta lauantaille. Jatkan vielä Roosan hoitajana lauantaisin vuoden loppuun asti. Pyrin tulemaan (aina kun mahdollista) Harjusta kotiin viikonlopuiksi, jotta voin käydä Punametsän tallilla ratsastamassa tunnit loppuun ja hoitamassa Roosan.
Roosa, me nähdään vielä. <3

Päätin, että lopetan joulukuuhun ratsastukseni ja hoitamisen Punametsän tallilla, sillä en mitenkään jaksa tulla kolmen vuoden ajan joka viikonloppu kotiin 170km julkisilla. Harjussa tulee myös kohdalleni talliviikonloppuja ja muuta, joten en edes pääse joka viikonloppu pois sieltä. Mutta Harjussa sitten pääsen hoitamaan hevosia ja varmaankin myös ratsastamaan.
Aloitin Puniksessa kesällä maanantaiden kesätunneilla. Ensimmäinen ratsuni oli Robin, kimo newforestponi. Robin oli todella mukava ja opetus hyvää. Päätin vaihtaa tallia. Tutustuin hevosiin pikkuhiljaa. Alussa en tunnistanut oikein hevosia toisistaan ja nimien opetteluun meni hetki. Tutustuin myös talliporukkaan. Kaikki olivat mukavia ja sain hyvän vastaanoton. 15.8.2015 oli hoitajienkokous. Kesällä oli tallille tullut uusi nuori ponitamma. Tuo poni oli Roosa, 6-vuotias ratsuponi Ypäjältä. Minulle oli melkeinpä ihan sama kenet saan hoitoponiksi. Sain sitten Roosan. Alussa hoidin ponia tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Pari viikkoa sitten otin myös Roosan maanantain ja pian keskiviikonkin hoitaakseni. Viimeiset pari viikkoa hoidin siis viitenä päivänä viikossa tätä ihastuttavaa tammaa. Ratsastustunneilla menin Robinilla, Failalla, Eetulla, Jepellä, Villellä, Roomeolla ja Roosalla. Itsenäisillä tunneilla kävin noin 6-7 kertaa. Ratsastin kaksi kertaa Failalla, monta kertaa Roosalla ja Hempalla yhden tunnin ilman satulaa. Oskun selässä kävin parin minuutin ajan kävelemässä. Hemppa oli ensimmäinen pikkuponi jolla olen ratsastanut ilman taluttajaa. Hemppa oli kyllä ihan super. Roosalla ratsastin kaikkein mieluiten. Siinä ponissa oli vaan jotain jota en osaa selittää. Vaikka Roosa on vähän arka ja nuoruudeltaan kokematon, oli tamma hyvin ihana ja yritteliäs.
Nyt on aika sanoa heipat ja lähteä jatkamaan matkaa. Kiitos kaikesta!

Jään kaipaamaan kaikkia tallin poneja ja hevosia, sekä opettajia ja tallikavereita. Kiitän kaikkia heitä kuluneesta puolesta vuodesta. Nyt minun on aika kuitenkin lähteä jatkamaan matkaani eteenpäin kohti ammattia ja töitä hevostenhoitajana. Näemme varmasti vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti