8.11.2015

Ensimmäinen viikko Harjussa

Hei kaikki. On mahtavaa huomata, että blogilleni on ilmestynyt muutama uusi lukija, kiitos heille! Te muutkin, jotka luette blogiani voitte liittyä lukijaksi tuolta vasemmasta reunasta. En tiedä mitä kaikkea voisin kirjoittaa Harjusta. Minun pitää nyt vähän miettiä mikä on sopivaa ja mikä taas ei. Kuvien suhteen on sama juttu. Ajattelin vähän kysellä asiasta Harjun henkilökunnalta, kun tulee tilaisuus, mutta varmasti yleisellä tasolla voinen kertoa kuulumisistani ja tekemisistäni
Tälläiset maisemat oli Harjussa perjantaina seitsemältä aamutallin jälkeen. Kaunista, eikö? :)

Nyt on sunnuntai iltapäivä. Tänään on myös isänpäivä. Joko olette onnitelleet isiänne? Olen linja-autossa matkalla kohti Haminaa. Espoossa, Helsingissä ja Porvoossa satoi vettä. Tälläkin hetkellä sataa ja on ihan harmaa sää. Hieman masentavaa, mutta oikeastaan se ei nyt haittaa. Bussissa on lämmintä ja mukava penkki. Istuskelen täällä etupenkissä jalat ristissä, kirjoitan tätä blogitekstiä ja katselen maisemia. Tarkoitus olisi olla Haminassa viiden maissa ja Harjussa kahdeksalta illalla.
Haluatte varmaankin kuulla ensimmäisestä viikosta. Opiskelu alkoi tiistaina ja keskiviikkona kahdeksalta. Tiistaina oli muulla ryhmällä kengityksen näyttö, jossa piti irrottaa kenkä ja lyödä se takaisin. Minä vain seurasin vierestä. Iltapäivällä oli äidinkieltä ja liikuntaa. Keskiviikkona aamulla piti olla ratsastusta, mutta meillä olikin hevosen esittämistä maastakäsin. Se olikin yllättävän vaikeaa. Hevonen joo käveli ja ravasi vierellä, mutta se ei riitä. Harjoiteltiin myös seisomista. Eli hevosen harjaton puoli tuomareita(tässä tapauksessa opettajaa) kohti ja jalat piti olla tietyssä asennossa. Keskiviikkoiltapäivällä Piia Pantsu piti meille luennon koulukiusaamisesta ja opetushevosten arvostamisesta. Sen jälkeen oli opon infoa suuntautumisvalinnoista ja lisäksi työssäoppimisinfo. Viimeisenä oli liikuntatunti, jonka aiheena oli pihasuunnistus. Etsin yksin kaikki 11 rastia, jotka oli viety Harjun alueen eri kolkkiin. Taisin ottaa suunnistuksen vähän liiankin tosissaan, sillä juoksin rastilta toiselle aina kun alueella ei näkynyt hevosia. Silti tulin viimeisenä maaliin, koska etsin viimeistä rastia 20 minuuttia tajuttuani ohjeet väärin! :D Vain neljä porukkaa/henkilöä löysi kaikki rastit, minä yhtenä niiden joukossa, joten saa sitä olla hieman ylpeä.
Torstai ja perjantai oli sitten sitä varsinaista duunia, eli tallivuoroja. Torstaina minulla oli kuuden, kahdentoista, ilta neljän ja kahdeksan tallivuorot. Hommat oli aika lailla vaan tutustumista tallin tapoihin. En paljoa ehtinyt tehdä, kun en oikein tiennyt mitä milloinkin oli tapana tehdä. Perjantaina olin kuuden ja aamukahdeksan tallivuoroissa. Kuudelta jo pääsin vähän enemmän hommiin. Jaoin heinää ja mittasin kolmelta hevoselta kuumeen. Kahdeksalta oli karsinoiden siivous luvassa. Myöhemmin jaoin heinää ja kauroja hevosille. Tallivuoro loppui noin yhdentoista aikaan. Lähdin viettämään viikonloppua 12:30 lähtevällä bussikuljetuksella.
Halloweenina ravintola Aurassa oli tällainen hieno silmäkakku tarjolla. Lisäksi siellä pyöri kauhuelokuva, oli kynttilöitä ja leluötököitä tarjottimilla. >;)

Opiskelijat voivat ruokailla ilmaiseksi kolmesti päivässä ravintola Aurassa, joka toimii myös koulun ruokalana. Eli käyn aina aamupalalla, lounaalla ja päivällisellä siellä. Iltapala on ostettava ja valmistettava itse asuntolassa. Asuntolassa voi asua ja yöpyä sunnuntai illasta perjantai päivään ilmaiseksi. Viikonloppuasumiseen voi anoa luvan ja asuminen maksaa 10€/viikonloppu. Viikonloppuisin kaikki ruuat on hankittava itse. Asuntolassa itsenäinen asuminen on vaikuttanut mukavalta. Voin/joudun huolehtimaan itsestäni kokonaan itse. Voin päättää milloin teen mitäkin, mutta päätöksissä on pakko oppia käyttämään järkeä. Myös pitää itse huolehtia opiskelustaan täysillä. Enään ei ole vanhempia vieressä muistuttamassa joka asiasta. Vastuu on siis siirtynyt lähes kokonaan minulle omista asioistani ja tulevaisuudestani. Toki saan tarvittaessa vielä tukea ja apua vanhemmiltani ja Harjussa asuntolanhoitajalta, sekä opinto-ohjaajalta. Minusta tuntuu, että juuri nyt onkin sopiva aika ottaa tämä askel ja kaikki on sujunut hienosti ainakin tähän asti, toivottavasti kaikki menee hyvin tulevaisuudessakin.

Opiskelun merkeissä! Tähtäimessä hevosalanammatti, hevostenhoitaja! :)

6 kommenttia:

 1. Kuinka paljon hevosenhoitajan opintoihin kuuluu ratsastusta, ja millaista opiskelu muutenkin on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastusta on noin 1-2 kertaa viikossa ja ajoa ravihevosilla on kai 0-2 kertaa viikossa. Tänään oli ensimmäinen ratsastustuntini täällä. Oli vähän erilaista, mutta ihan kivaa. Opiskelu on rentoa. Meillä on yleensä 2-3 tuntia kestäviä tunteja kaksi tai kolme päivässä. Välissä on ruokailua ja muuta taukoa. Saattaa olla jopa yli tunti taukoa. Sitten kun on tallivuoroja niin niitä on välillä neljältä iltapäivällä ja illalla kahdeksaltakin. Töitä täällä tehdään siis mihin päivän aikaan tahansa, mutta ei tuntimäärä yleensä ylitä päivässä kahdeksaa tuntia. Riippuu mitä tehdään, mutta tunnit ei oo kovin rankkoja.

   Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
  2. Älä sano mitään jos et oikeesti tiiä. Oot ollu harjussa ehkä 2 viikkoa ja et tosiaan tiedä paljon hevosenhoitaja opintoihin kuuluu ratsastusta. Te ootte vielä ykkösiä ettekä edes suuntautuneita vielä. Myöhemmillä vuosilla sitten kun ootte päässyt edes suuntautumaan niin kuuluu kyllä pikkusen enemmän ratsastusta kun 1-2 kertaa viikossa joten ooppa vaan hiljaa jos et tiedä.

   Poista
  3. Näinhän se on. Hyvä, että vanhemmat ja viisaammat opiskelijat neuvoo. :)

   Poista
 2. Mitkäs on fiilikset? Kannattiko lähteä vai kaduttaako mikään? :) Voisitko tehdä kysymyspostauksen? Ja jonkun kuulumis- ja fiilispostauksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, teen varmasti kysymyspostauksen pian! Voisin ottaa nuo kysymyksesi siihen, niin on jo alkuun pari. Myöhemmin tiedän vielä paremmin asioita Harjusta, niin voin sitten kertoa fiiliksiä. Mutta nyt ei ainakaan ole mikään kaduttanut! :)

   Poista