2.11.2015

Ensimmäinen päivä Harjussa

Ensimmäinen päivä Harjun oppimiskeskuksella on alkanut alueeseen pikaisen tutustumisen merkeissä. Tänään on ehtinyt tapahtua jo paljon. Saavuin perille noin puolilta päivin. Opinto-ohjaaja näytti paikkoja minulle, kertoi lukujärjestyksestäni ja asuntolahoitajan kanssa keskusteltiin asumisasioista. Pääsin muuttamaan soluasuntoon. Jaan huoneen siis toisen hevostenhoitajatytön kanssa. Purin tavaroitani ja asetuin asumaan huoneeseen. Kävin iltapäivällä syömässä ruokalassa. Sen jälkeen menin parin kämppiksen kanssa ravitalliin seuraamaan heidän tallivuoroa. Näin siellä paljon nuoria hevosia, noin 1-5 vuotiaita. Silitin myös kahta tämän kesän varsaa ja autoin heinien heittämisessä ullakolta alas. Illalla olisi ollut kauhuleffamaraton liikkasalissa, mutta päätin jättää sen väliin. En oikein pidä kauhuelokuvista. Päätin viettää sen ajan (n. 19-22) soluasunnossa nauttien rauhasta ja hiljaisuudesta leväten, sillä minua väsyttää ihan hirveästi. Rauhaa oppii rakastamaan, kun jakaa asunnon "vähän" äänekkäiden kämppisten kanssa. :D

Huomenna on luvassa aamulla kengityksen alkeita. Muulla luokalla on jo kengityksen näyttö, mutta minä menen vasta tutustumaan kengitykseen. Näytössä ilmeisesti pitää osata irrottaa yksittäinen kenkä ja lyödä kenkä vanhoihin naulanreikiin kiinni. Huomenna on myös äidinkieltä ja liikuntaa. Keskiviikkona pääsen jo varmaan ratsastamaan ja on silloin muutakin esimerkiksi liikuntaa. Torstai ja perjantai kuluu ratsutallilla tallitöitä tehden. Viikonlopuksi menen kotiin Espooseen.
Opiskelu on jo käynnissä, jotta saan luokkakaverini kiinni ja suoritettua aiemmat kurssit. Oikealla on myös valmiina aamun vaatetus. Sitten herätessä ei tarvitse alkaa pohtimaan vaatetusta.

Minun olisi tarkoitus ottaa muut opiskelijat kiinni opinnoissa kevääseen mennessä. Minun pitää suorittaa muunmuassa liikunta, terveystieto, ne kengityksen alkeet, hevosten luusto ja nivelet yms. Sain kolme kirjaa hankittavaksi, sekä turvakärjelliset kengät ja työkäsineet. Alku täällä on vaikuttanut lupaavalta. Odotan innolla pääsyä hommiin. Hetki kestää, että pääsen mukaan kaikkeen ja opin tuntemaan Harjun alueen. Kirjoitan varmaankin seuraavan kerran, kun ensimmäinen viikkoni täällä on ohi.

4 kommenttia:

 1. Onnea sinne Harjuun pääsystä ja muutenkin! Toivottavasti saat kaikki kiinni opiskeluissa, liikaa rasittamatta itseäs kuitenkaan. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Tia! Olen jo hyvin vauhdissa ottamassa muita kiinni. Kiitos tsempistä ja kaikesta! :)

   Poista
 2. Moi, tervetuloa Harjuun!
  Toivon ja uskon että tulet viihtymään täällä! Näin alkuun saattaa tuntua aivan mahtavalta asua kavereiden kanssa (kunhan alkuun tutustutte) mutta pidemmän päälle sekin on henkisesti raskasta kun on monta saman ikäistä ja erilaista ihmistä samassa kämpässä. Eli riidoilta et varmasti tule välttymään :D
  Älä kuitenkaan pelästy, kannattaa itse elää ns. muita häiritsemättä, eikä tee asioista liian suuria! ;)
  Tsemppiä tänne!

  -Vanhemman vuoden opiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvoistasi ja kommentista. Kiva, että joku Harjustakin on löytänyt jo blogiini! :)

   Poista