21.4.2015

Japania oppimaan!


Ostin viime viikolla japanin kielen kirjan "Hyvää matkaa! japaniksi". Tässä takakannen esittely kirjasta:


Tämä kuvaus ei valehtele. Kirja vaikuttaa todella selkeältä lukea. Siitä on helppo etsiä tarvittavaa ilmaisua ja oppia niin Japanin kulttuuria kuin kieltäkin. Tietoiskut Japanin tavoista, rahasta, asioiden hoitamisesta ja matkustamisesta ovat lyhyitä, mutta selkeitä, joissa kaikki oleellinen tulee ilmi. Loppupäässä kirjaa on hyvä kielioppiosio, josta voi lukea rakenteista, päätteistä ja eri sanatyyppien käytöstä. Ihan lopussa on sanasto josta löytää tarvittavan sanan moneen tilanteeseen.

Olen oppinut jo numerot 0-10. Ja koska japanin kielessä on niin järkevät ja yksinkertaiset perusnumerot, että osaan laskea niiden 1-10 lukujen avulla numeroon 99. Olen oppinut myös esittelemään itseni ja tervehtimään muita eri aikaan päivästä. Myös kielioppia olen jo hieman sisäistänyt. Silti en voi sitä hyödyntää, kun en sanastoa osaa suoraan sanottuna yhtään. 

Paljon on siis vielä tehtävää. Kaksi vuotta tässä on aikaa opetella japania suunnitelmani mukaan. Olen siis ehkä lähdössä Japaniin äitini kanssa, kun täytän 18 vuotta.

Kirja maksoi 14,90€. Mielestäni hinta oli todella alhainen ja hyvä niin. Hintaan verrattuna kirja on todella hyvä. Tässä kirjassa on siis taipuisat kannet ja sisältö vastaa täysin odotuksiani.


Edit: Kirjan mukana tulee CD, jossa on ääntämisohjeita. En ole vielä kokeillut, mutta se on varmasti hyvä lisä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti