23.12.2014

Myssyllä ja Silpulla

Eli ratsastuspostausta. Tänään eli tiistaina 23.12. minulla oli kaksi korvaustuntia tuossa alkuillasta kello 18-19 ja 19-20. 


Tallille lähtiessäni ulkona oli -5*C, joten päätin pukea mahdollisimman lämpimästi. Jalkoihin laitoin serkkuni neulomat ihanat villasukat, niiden päälle ratsastussukat ja jodburit, joissa on lampaankarvavuori. Ratsastushousujeni alle laitoin lämpimän aluskerraston. Yläosaan puin HippoSportin t-paidan, lämpökerraston paidan, fleece-takin ja tuulitakin. Sitten vielä HippoSportin pipo päähän ja ridakassi toiseen käteen ja kouluraippa toiseen. Ja eikun menoksi.

Tallilla harjasin ensimmäisenä Silpun, jolla ratsastin jälkimmäisellä tunnilla ja sitten Myssyn, jolla ratsastin ensimmäisenä. Molemmat ponit olivat oikein kiltisti koko harjauksen ajan. Sitten satuloin Myssyn ja lähdimme maneesille. Minä talutin Myssyä jonon kärjessä. Maneesissa ei ollut valoja ennen kuin olimme kävelleet pimeässä maneesissa noin seitsemän metriä. Se oli aika jännää. Tämä tapahtui molempien ponien kanssa. Onneksi ne ovat tottuneet eivätkä pelänneet pimeää maneesia.

Tunnilla Myssy oli sopivan reipas ja mukava muutenkin. Teimme itsenäisen alkuverryttelyn käynnissä, ravissa ja laukassa. Sitten aloimme harjoitella hyvän kulman ratsastusta. Ratsastimme kahdessa ryhmässä maneesissa pienehköillä suorakaiteen muotoisilla reiteillä. Myssy pysyi koottuna ihan hyvinkaikissa askellajeissa. Sitten ravasimme vielä loppuravit maneesissa. Tunnin päätteeksi ratsastimme jonossa maneesista kentälle ihanan lumisissa maisemissa ja kävelimme loppukäynnit kentällä lumessa. 

Myssyn vaihdoin Silppuun tallin edessä. Joku ystävällinen ratsastaja oli laittanut minulle sen kuntoon. Taas olin jonon kärjessä matkalla maneesiin. Silppu oli aluksi eteenpäin menevän puoleinen, mutta sitten kun aloitimme taas vapaan alkuverryttelyn kaikissa askellajeissa sain tehdä tosissani töitä jotta sain Silpun nostamaan ja ylläpitämään laukan. Kyllä se kuitenkin pitkin tuntia teki paremmat siirtymiset kuin oletin, mutta ei niin hyvin kuin toivoin. Teimme pohkeenväistöä käynnissä. Se meni kehnosti, sillä Silppu ei viitsinyt kuunnella paljon ollenkaan jalkaani, saati raippaa. Mutta kun siirryimme tekemään ravissa loivia kiemurauria molemmille pitkille sivuille, sain mennä ilman jalustimia. Sain siinä samalla kertaa paremman pohjetuntuman Silppuun, sekä hyvää tasapainotreeniä. Menin vielä loppuravit ilman jalustimia, kunnes siirryimme käyntiin ja lähdimme jälleen kohti kenttää ratsain. 

Tallissa riisuin Silpulta varusteet ja pesin kuolaimet suitsista, sitten laitoin ne paikoilleen. Hain nopeasti kamani hoitajienhuoneesta ja yritin kiirehtiä bussiin, mutta mites kävikään.. En löytänyt tallista ovea joka olisi vielä auki, sillä tallia suljettiin jo pikkuhiljaa. Kahden yrityksen jälkeen löysin oven ja juoksin bussipysäkille. Kuitenkin vaikka tein kaikkeni ehtiäkseni bussiin, tämä bussi jonka aikataulusta katsoin oli menossa väärään suuntaan. Siinä pysäkillä sitten ehostauduin kunnolla ja hyppelehdin, ettei minulle tulisi kylmä, sillä jouduin odottamaan bussia peräti 30 minuuttia siellä pakkasessa. Pääsin viimein bussiin ja tulin junalla kotiin.

Huomenna lähden äitini ja Jalo-koirani kanssa Järvenpäähän tädilleni viettämään jouluaattoa. Tavarat on jo pakattuna. Perillä odottaa toivottavasti upea jouluateria ja joulusauna, sekä tietysti niitö iki-ihania lahjapaketteja! Toivottavasti jokaisen joulusta tulee vähintäänkin yhtä ihana. Hyvää Joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti