13.5.2016

Opiskelua ja opiskelun erikoisuuksia

Opiskelu 200 kilometrin päässä kotoa tietää lähes joka viikkoista matkustamista ja minun tapauksessani vieläpä julkisilla kulkuneuvoilla. Siihen kyllä tottuu aikanaan. Aluksi se oli kivaa, kun näki uusia maisemia matkan varrella, välillä tuntuu ettei yhtään jaksaisi matkustaa, mutta loppujen lopuksi se on ihan okei. Nyt lumien sulattua näkee vihreitä maisemia valoisan aikaan, taas voin nauttia siitä maaseudun kauneudesta josta niin haaveilen. Matka Harjusta kotiin tai päinvastoin kestää aikatauluista riippuen noin neljä tuntia suuntaansa. Välillä se tuntuu paljolta, mutta kyllä sen kestää ja loppujen lopuksi se ei ole edes niin kovin pitkä. Kotiin on aina mukava mennä viikonlopuksi ja sitten palata Harjuun hevosten pariin seuraavaksi viikoksi. Tämä on kutsumusammatti, tavoitellessani unelmiani tulee niistä vähän ikävemmistäkin asioista mukavia, sillä tiedän että ne ovat välttämättömiä saavuttaakseni haluamani.
Terveisiä täältä teoriaopintojen keskeltä. Kuten yllä ja alla olevista kuvista näkyy, pääsin ratsastussimulaattoriin tällä viikolla! Jee! Meille annettiin viime viikolla mahdollisuus valita haluammeko mennä kokeilemaan ratsastussimulaattoria tällä viikolla. Minä totta kai halusin, sillä se oli ilmaista ja olen aina messuilla haaveillut pääseväni kokeilemaan Simoa. Simulaattoriaika kesti 30 minuuttia. Paikalla oli oikein mukavat nainen ja mies ohjaamassa minua istumaan paremmin satulassa. Sain hyviä neuvoja ja oivalsin uusia asioita istunnastani. Simulaattori oli itse asiassa koneeksi todella hevosmainen, toki ilman niskurointia. Apujen käyttö tuotti minulle vaikeuksia, sillä pohjeanturit olivat aika jäykät ja ohjasapuja en oikein osannut käyttää simulaattorilla. Yksi tehtävä oli sellainen, että ratsastin laukkaa ja tarkoitus oli siirtyä lisättyyn raviin ja sen jälkeen harjoitusraviin. Pienet pidätteeni eivät saaneet mitään aikaan, sitten kun vedin kovempaa koko laite siirtyi käyntiin. Repesin nauruun laitteen selässä! :D Sain yrittää uudestaan, nostin laukan ja pidätin. Taas ei tapahtunut mitään. Otin kovempaa ja laite otti sen pysähdyksenä. Ja minä vain nauroin kyydissä! En selvästikkään osaa pidättää tekohevosta oikein! Se oli niin huvittavaa, mutta toisaalta mietin itkeäkkö vai nauraa, nauroin kuitenkin! Ratsastin simulaattorilla käyntiä, harjoitusravia, lisättyä ravia ja molempia laukkoja. Näiden lisäksi tein laukanvaihtoja. Lopuksi oli kahden minuutin istuntatesti. Siinä simulaattorihevonen meni käyntiä, ravia ja molempia laukkoja. Istuntatesti meni todella hyvin. Sain siitä tulosteen, josta on kuva yllä. Siinä näkyy, että istu hyvin keskellä jokaisessa askellajissa, mutta vasemmassa ohjassa oli enemmän painetta, jota sitten yritin korjata ja se näkyy nykimisenä. Simulaattori oli todella mukava kokemus. Haluaisin päästä joskus uudestaankin harjoittelemaan sillä!
Opiskelun ohella olen alkanut tehdä kävely- ja juoksulenkkejä. Auringon paistaessa ja lämmittäessä on mukava kävellä luonnon keskellä kuunnellen vain lintujen ääniä(ja usein myös musiikkia). Se rauhoittaa ja samalla saan muutakin liikuntaa kuin tallinteko tai ratsastus. Täällä Ravijoella on paljon hyviä teitä, asfaltoituja ja hiekkateitä, joita pitkin lenkkeillä. Yritän muistaa myös joka päivä venytellä ja tehdä jotain lihaskuntoa kehittäviä liikkeitä. Pyrin saamaan hyvän kunnon ja notkeuden, jotta ratsastaessa pystyn istumaan paremmin ja vaikuttamaan hevoseen oikein.
Minulla on ollut nyt paljon teoriatunteja. Tällä viikolla aamulla oli neljänä päivänä teoriaa luokassa ja ensi viikon lukujärjestyksessä näyttäisi teoriaa olevan joka aamu. Opiskelen mm. Astuttamista, varsomista ja varsan ja emän hoitoa, sekä laitumen perustamista ja hoitotoimenpiteitä teoriassa. Meille on tullut tällä viikolla jopa läksyjä ja vähän enemmänkin. Onneksi joissain tehtävissä palautuspäivä on vasta kuun lopussa. Koulussa en tykännyt lukemisesta enkä niinkään läksyistä, mutta täällä hevosteoriaa on oikein kiinnostavaa lukea ja tehdä kaikkia projekteja, sillä minä oikeasti haluan tähän ammattiin! 

Minullahan on edessä tämän kevään/kesän aikana traktorikortin hankkiminen. Ostin viime viikolla traktorikortin teoriakoetta varten harjoitteluvihkon, jota minun pitäisi pikkuhiljaa alkaa lukea. Traktorikysymyksiä olen jo jonkin verran katsonut. Ne vaikuttavat aika helpoilta. Harjoittelemme Harjussa oppitunneilla aina välillä traktorilla ajoa. Tänä keväänä olen päässyt kerran harjoittelemaan. Se sujui oikein hyvin. Tein siitä myös maininnan aikaisempaan postaukseen. Kesällä meille tulee tilanhoidon yhteydessä paljon traktorilla ajoa ja kesäjakson loputtua on vielä ajokoe. Traktorikortin saa kuitenkin vain suorittamalla teoriakokeen.
Luokkatakkimme saapuivat tällä viikolla! Näitä onkin jo odotettu. Harmikseni ostin yhden koon liian ison takin, mutta kyllä sitä voin käyttää, kun tarve tulee. Takissa on Harjun logo ja teksti "Harjun oppimiskeskus" selässä ja edessä on etunimeni ja luokkani.
Suoritin tällä viikolla todisteen ensiaputaidoistani, eli ensiapu 1 -kurssin ja sain siitä todisteeksi EA1-kortin. Minun lukujärjestykseeni kuului viime viikolla ja tällä viikolla neljä kolmen tunnin mittaista iltatuntia, joilla suoritin tämän kurssin. Kortti on voimassa kolme vuotta, jonka jälkeen on käytävä kertauskurssi. Kuuden vuoden jälkeen kortti on uusittava käymällä koko kurssi uudestaan.

Voisitteko kuvitella itsenne opiskelemaan Harjun oppimiskeskukseen tai johonkin hevostalouden perustutkintoa opettavaan oppilaitokseen? Mikä on unelma-ammattinne?

2 kommenttia:

  1. Sun blogia on ihana seurata, kun täältä näkee miten paljon oikeesti haluat alalle! Itselläkin on haaveena oma talli, ja tarkoitus onkin lähteä Ypäjälle kunhan lukio kahden vuoden kuluttua loppuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mukava kuulla, että sinulla on samankaltainen haave kuin minulla. Onnea lukioon ja Ypäjälle hakemiseen! Toivottavasti saat vielä oman tallin. :)

      Poista