6.5.2016

Kaunis kesäpäivä Ainossa

Hei kaikille! Nyt jo usean päivän ajan on ollut aivan ihana sää täällä Etelä-Suomessa. Lämpötila on ollut siinä +14 ja +20 välillä ja aurinko on paistanut siniseltä taivaalta. Lumet ovat jo väistyneet pieniä kasoja lukuunottamatta. Torstaina Ratsastuskeskus Ainossa oli +20 astetta lämmintä ja oikein hieno kilpailusää. Hienon sään ansiosta minäkin sain kuvattua todella hyvälaatuisia kuvia puhelimellani. Sää todella suosi kisoja ja sen voitte huomata postauksen kuvistakin. Harvemmin sitä Suomessa voi viettää aikaa ulkona aamusta iltaan t-paidassa toukokuun alussa. Tämä on niin ihanaa! Rakastan kevättä ja kesää. :)

Kisat näyttivät näin minun silmään menneen ihan hyvin. Muutamia putoamisia näin, sekä pari estettä olivat sellaisia, joita hevoset eivät halunneet hypätä ja kielsivät ulos. Mm. Aadalla ja Champilla ei ollut tänään oikein hyvä päivä. Metrin ja 110cm luokista molemmista he kielsivät ulos. Harmillista, ja kun minä lähes tulkoon varta vasten heidän takiaan paikalle saavuin jo torstain kisoja seuraamaan. Aikeenani on nimittäin mennä vielä ainakin sunnutaina seuraamaan GP-luokkia. Lähden sitten sieltä Ainosta suoraan Helsingin kautta Harjuun iltapäivällä. Harkitsen vielä, menenkö huomenna eli lauantaina seuraamaan kilpailuja. Mieli kuitenkin tekisi.
Kisoissa tuli todella hyvä fiilis. Sää, puitteet, hienot hevoset ja hyvien kuvien saanti sai minut todella hyvälle tuulelle. Telttakatoksessa istuessani ja kisoja seuratessa tunsin kuuluvani joukkoon, muiden hevosharrastajien keskelle. Kilpailupaikalla seurasin myös tarkkaan ratsukoiden verryttelyä ja groomien työtä. Heitä oli mukava seurata ja oppia mitä kaikkea he tekevät ja miten. Hevosia kävelytettiin verryttelykentän aitojen ulkopuolella käynnissä taluttaen tai ratsastaen. Verryttelykentällä näin myös Aada Lätin hevosensa Champin kanssa! Seurasin hänen valmistautumistaan luokkiinsa ja kuvasin kilpailusuoritusta. Tähän loppuun vielä lisää kuvia torstain Tuusula Derbystä. Kaikki postauksen kuvat ovat itseni ottamia.
Aina ei voi onnistua. Toivottavasti Aada saa nämä epäonnistumiset käännettyä vielä voitoksi! Tsemppiä!
Olikohan se vesihauta vai mikä, joka nyt tällä(kin) kertaa häiritsi menoa. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
Ratsastuskeskus Ainossa tuli nautittua myös hyvää mokkapalaa ja virvoitusjuomaa kesäsään lämmittäessä ihoani.
Verryttelykentällä kävi kova kuhina, kun 12 ratsukkoa kerrallaan kävi kerryttelemässä ja ulkopuolella monet taluttivat hevosia ja odottivat vuoroaan.
Kävittekö te eilen tai tänään kisoja katsomassa? 
Aiotteko mennä lauantaina tai sunnuntaina Ratsastuskeskus Ainoon?

2 kommenttia: