18.5.2016

Esittelyssä Harjun opk, osa 3

Esittelyvuorossa on Harjun ratsastus- ja raviurheilualueet. Tämä postaussarja on pitänyt pitkän väliajan, sillä alussa odottelin lumien sulamista ja myöhemmin en vain ole saanut tätä aikaiseksi. Mutta tässä tämä nyt on ja kuviakin on napsittu. Harjussa on hyvät puitteet ratsastamiseen, raviurheiluun ja muunlaiseen hevosten ja ponien liikuttamiseen. Täällä on kaksi maneesia, kaksi kenttää, maastoesterata, ravirata ja paljon niin ratsastukseen kuin ajamiseen soveltuvaa maastoa.

Ensimmäisenä Harjun iso ratsastuskenttä:
En oikein tiedä mitä selostaa tästä, mutta kenttä koostuu vaaleasta hiekasta ja punaisista aidoista. Kentän laidoilla on kastelujärjestelmä. Tämä kenttä todellakin on iso ja tilava, kokemukseni puolesta voin sanoa, että tässä on mukava ratsastaa, Kenttä sijaitsee Martta-maneesin välittömässä läheisyydessä, eikä ratsutalliinkaa ole kovin pitkä matka.
Ison ratsastuskentän vierestä löytyy nurmikenttä, jonka käytöstä en ole aivan varma. Se toimii pallopelikenttänä/muuna urheilukenttänä, mutta youtubesta näin, että siinä on pidetty myös kouluratsastuskilpailuja. Alla olevan kuvan taka-alalla on Martta-maneesi ja sen oikealla puolella iso kenttä.
Martta-maneesi on Harjun uudempi, mutta pienempi maneesi. Martta toimii ratsastus-, esittämis- ja juoksutustuntien pitopaikkana toisen maneesin ja kenttien lisäksi. Hallikisojen aikaan Martassa on verryttely. 
Harjun oppimiskeskuksella on omistuksessaan myös paljon metsää, joissa kulkee hevosten maastoilureittejä. Mihin itse olen päässyt tutustumaan, niin metsässä menee paljon hyviä kärryttelyteitä. Metsäalaa riittää vaikka viikkojen vaelluksillekin, joita osa opiskelijoista myös täällä pääsevät tekemään.
Toinen kenttä on edellistä pienempi ja sijaitsee aika kaukana ratsutallista koivukujan vieressä Mattiloiden(asuntola) takana. Kentällä on valkoiset aidat, kuten kuvasta näkyy. Käyttöä kentällä on, mutta käsitykseni mukaan paljon vähemmän kuin isolla kentällä.
Ravirata Harjussa on täysimittainen. Se sijaitsee ravitallista vähän matkan päässä pihaton takana.
Nestori-halli(maneesi) on vanhempi kuin Martta-maneesi, mutta isompi ja hienompi. Siellä pidetään tunteja ja kilpailuja. Nestorin yhteydessä on myös kahviotilat, väestönsuoja, Wc- ja suihkutilat, sekä yläkerrassa tuomarin ja kuuluttajan aitio.
Maastoesterata on Harjussa hyvin kattava. Täältä löytyy kaikenlaisia esteitä joka lähtöön. Harjussa on mm. Monia erilaisia "normaaleja" esteitä, sekä kissa, ankka, hauta, vesitehtävä(tällä hetkellä pois käytöstä) ja banketti.
Toivottavasti postaus antoi infoa Harjusta kiinnostuneille! :)

Missä esittelemistäni paikoista on teistä mukavin harrastaa hevosten kanssa?

2 kommenttia:

  1. Nurmikenttää käytetään isoissa koulukisoissa. Sitten raviradasta, täysmittainen on n. 1km pitkä mutta sitä harjun rata ei ole.

    VastaaPoista