24.2.2016

Onnistunut juoksutus ja suuntautuminen

Tiistaina oli kaikin puolin mukava ja onnistunut koulupäivä. Aamu alkoi 8:00 ratsutallissa juoksutuksen merkeissä. Juoksutin ensin Hamppu-suomenhevosta. Se sujui ihan kohtalaisesti. Kun meidän piti siirrellä hevosta liinassa käynnin ja pysähdyksen välillä, Hampun jouduin ottamaan ympyrältä ihan itseni lähelle ennen kuin se pysähtyi. Liikkeelle lähtiessä sain sen aina hyvin lähtemään ympyrälle. Ravi ja käynti siirtymiset menivät hieman paremmin, mutta ympyrä taas pieneni hidastaessa. Veimme Hampun ja kolme muuta juoksutuksessa ollutta heppaa talliin ja otimme seuraavat kolme matkaan. Minulla oli Krigo seuraavana vuorossa. Juoksutimme siis 2-3 hengen ryhmissä yhtä hevosta, aina kukin vuorollaan. Krigon kanssa käynnistä pysähdykset menivät aika lailla samalla kaavalla kuin Hampun kanssa, mutta sitten ravi-käynti-ravi siirtymisissä Krigo toimi kuin unelma. Se pysyi niin isolla ympyrällä, että liina meinasi loppua ja siirtyi käyntiin vain ääniavulla, samoin raviin siirtyminen tarvitsi pienen maiskutuksen ja sanan "ravi" ja se siirtyi pehmeästi sekä oikein kivan näköisesti. Koska nämä siirtymiset menivät niin hyvin, opettaja antoi minun ottaa laukkaa Krigolla ensimmäistä kertaa juoksuttaessa. En koskaan ennen ollut juoksuttanut hevosta laukassa tarkoituksella. Annoin Krigon laukata muutaman kierroksen opettajan ohjeen mukaan ja sitten siirsin sen ravin kautta käyntiin ja seis. Sitten vaihdettiin suuntaa ja juoksuttajaa.

Olin todella tyytyväinen Krigoon ja päivän juoksutukseen. Se sujui paremmin kuin koskaan ja sain oikeasti onnistumisen tunteen. Se oli kyllä aika lailla Krigon ansiota, joka toimi juoksutuksessa kuin ajatus. Mutta silti olen mielestäni oppinut nopeasti juoksuttamisen saloja ja välineiden ja hevosen hallinta alkaa sujua jo ihan hyvin. Vielä on kuitenki matkaa tavoiteltuun taitotasoon. Juoksutusnäyttö häämöttää myös pian jossain tulevaisuudessa. Sitä kohti treenaamme nyt parikin kertaa viikossa juoksuttamista. Viimeisimmästä ratsastuskerrasta täällä Harjussa on kulunut jo varmaan kolmisen viikkoa, mutta toisaalta minulla ei ole hirveää hinkua satulaan nyt ollutkaan. Kaikkea muuta kuitenkin teen täällä joka päivä hevosten kanssa, eikä hevosharrastus(saati hevostenhoitajana toimiminen) todellakaan ole läheskään pelkkää ratsastusta.

Tässä muutamia (huonolaatuisia) kuvia Krigosta juoksutuksessa. Otin nämä itse silloin kun kaverini oli liinan päässä.Sitten minulla on vielä toinen ilmoitusasia. Nimittäin tiistaina oli myös opon tunti, jossa meidän luokan hevostenhoitajien piti päättää suuntautumisensa. Suuntautumisvaihtoehtoina täällä Harjun oppimiskeskuksessa on hevosharrastepalveluiden tuottaminen, hevoskasvatus ja ravihevosten hoitaminen. Olin jo heti alusta alkaen tienyt, että ravi-ihminen en ole, joten ravihevosten hoitaminen on suljettu pois minun vaihtoehdoista. Harrasteohjaajakaan ei tunnu minun omalta jutulta, mutta sen sijaan kasvatustoiminta kiinnostaa, joten valintani oli selvä; suuntaudun hevoskasvatukseen. Hevoskasvatukseen kuuluvia opintoja ovat hevossiittolassa työskenteleminen 20osp(osaamispistettä), hevoskasvattajana toimiminen 15osp ja työskenteleminen siitos- ja urheiluhevosten kanssa 15osp. Luokaltani ei tainnut kukaan muu valita kasvatusta ja kyselin myös kaksoistutkintoryhmältä vähän heidän suunnitelmiaan, ei heistäkään kukaan maininnut hevoskasvatusta. He eivät kuitenkaan ole vielä opon kanssa päättäneet asiasta. Saa nähdä, monta samaan suuntautuvaa opiskelijaa saan kaveriksi vai saanko yhtään ja miten asiat sitten menevät? Aika näyttää. Tämän valinnan lisäksi valitsemme muita valinnaisia vielä hiihtolomaviikon(viikko 9) jälkeen, ennen kevätlukukauden loppua. Minua kiinnostaa ainakin näyttely- ja kilpahevosten hoitaminen 15osp, ratsastustaidon kehittäminen 15osp ja yritystoiminnan suunnittelu 15osp, mutta noista(joihin kuuluu myös kymmeniä muita vaihtoehtoja) saa periaatteessa valita vain 10osp. Aika jännä juttu, että suurin osa vaihtoehdoista on laajuudeltaan kuitenkin jo 15osp. Käsitin, että useammankin voi valita, jos sen suorittaminen onnistuu ja jaksaa sen suorittaa vähän niin kuin ylimääräisenä. Sittenpähän tulee valmistumistodistukseen enemmän opintoja suoritettuna, joka on varmasti plussaa töitä hakiessa. 
Tässä se opon tunnilla ollut valintapaperi, johon meidän piti raksittaa valintamme.

Minulla on työnalla nyt Harjun hevosopintoihin kuuluvien rakennusten ja ulkoilualueiden esittely, mutta sen toteuttaminen voi kestää vielä viikon 9 ylikin. Yritän parhaani mukaan saada kaikista paikoista kuvat ja tehdä hyvät selostukset niihin, niin pääsette vähän tutustumaan Harjuun näin yheishaunkin alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti