7.2.2016

Kokemuksia käytännöllisistä tallivaatteista

Hei kaikille! Tällä kertaa puhun vähän tallipukeutumisesta. Siitä minkä olen kokenut toimivaksi Harjun oppimiskeskuksen talleilla puuhastellessani. Ihan ensimmäinen asia on turvakärjelliset kengät. Niiden avulla säästyy kivulta, vaivalta ja poissaoloilta. Vaikka harvemmin ne hevoset varpaille astuvat, niin on se silti hyvin mahdollista. Itse olen käyttänyt ihan normaaleja vuorettomia kesäturvakenkiä nyt koko talven. Laitan yhdet normaalit sukat ja yhdet villasukat kenkiin, niin ei ole ollenkaan tullut kylmä. Kengistä voisimme siirtyä sitten housuihin. Alla käytän nyt talvella lämpökerraston housuja ja päällä yleensä joustavia ja rentoja lökäreitä. Kovilla pakkasilla päälle olen lisännyt toppahousut. Näillä tarkenee oikein hyvin. Yläosana minulla on tavallinen t-paita, vetoketjullinen huppari tai huputon fleece tai vastaava ja päällä toppatakki. Päätäni on koko talven lämmittänyt mukavaksi ja lämpimäksi toteamani Spooksin pipo. Ja sitten vielä hanskat, hanskoja ei saa unohtaa tallitöissä eikä hevosia taluttaessa. Kaikista kätevimmät ovat olleet sormikkaat, joissa on sisäpinnalla näppylät. Lisäksi niissä on peukaloiden, etu- ja keskisormien päissä kosketusnäytön käyttöön soveltuva materiaali, joka helpottaa puhelimen hyödyntämistä myös kylmillä ilmoilla ilman, että sormikkaat pitää ottaa pois kädestä ja palelluttaa sormet. Kovilla pakkasilla toki sormikkaat ovat liian ohuet, silloin olen päätynyt käyttämään topparatsastushanskoja tallitöissä. Ne ovat ulkona lämpimät ja taluttaessa toimivat hyvin, mutta ovat aika kömpelöt esimerkiksi riimun avaamisessa tai heinäverkon kiinnittämisessä kaltereihin. Lisäksi sisällä tallissa toppahanskoilla tulee nopeasti hiki. Hanskoja on silti hyvä pitää talikkoa ja luutaa käytettäessä ettei tule kämmeniin rakkoja. Karsinoita siivotessa olen pariin otteeseen ottanyt toppatakin pois päältä, mutta heti kun lopettaa hetkeksikään työnteon, käy lantalassa tai heinä/turve ladossa, takki on laitettava päälle ettei tule kylmä ja vilustu.
Eilen kävin Espoon Hööksin laskiaisriehassa nauttimassa kaakaota ja tutkimassa tarjouksia. Alennuksesta mukaani tarttui CRW:n takki, joka kelpaa brodeeraukseen. Aion viedä sen Harjuun, eteen taitaa tulla nimeni ja luokkatunnus ja selkään Harjun oppimiskeskuksen logo. Takille jäi hintaa 15€, eli se oli todella edullinen. Ostin myös Spooksin sinisen pannan. Olin haaveillut pitkään sinisestä piposta, mutta minulla on jo harmaa ja ne pipot ovat aika kalliita. Siksi päädyin ostamaan pannan, sekin oli kuitenkin hieman alennuksessa. Lisäksi ostin piikkisuka kombin vain neljällä eurolla, joka sisälsi itse piikkisuan, nyppimiskamman, letityskamman ja 100 kappaletta mustia letityskumilenkkejä. Niistä on varmasti hyötyä harjoitellessani hevosen siistimistä ja itse tosikäytössä. Matkanvarrella piipahdin XXL:ssä ostamassa uudet kosketusnäyttösormikkaat näppylöillä. Edelliset menivät valitettavasti sormenpäistä rikki kovassa käytössä. Onneksi nämä sormikkaat eivät maksa kuin pari euroa.

Sitten kun mennään juoksuttamaan tai harjoittelemaan hevosen esittämistä, mukana on myös päässä turvakypärä ja apuvälineenä koulu- tai juoksutusraippa. 

Kun säät alkavat tästä lämmetä voi vaatteita hieman alkaa vähentää, kuitenkin pitää muistaa pitää mielessä, ettei lähde liian vähällä vaatetuksella vilustumaan. Kylmä ilma ja kovan työn aiheuttama hiki eivät ole oikein hyvä yhdistelmä. Aiemmin mainitsemia sormikkaita aion varmaan käyttää ympäri vuoden, ellen löydä muita vastaavia, jotka olisivat ehkä vähän kestävämmät, mutta kuitenkin näppärät töissä.
Miten te pukeudutte tallitöihin?

4 kommenttia:

 1. Hei! Osaatko suositella hyviä satulamerkkejä? Odotan innolla uutta postausta! Olisi kiva kuulla myös miltä asuminen tuntuu noin nuorena poissa kotoa? Ja kiva blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Satulamerkeistä en valitettavasti osaa sanoa mitään. Asun täällä Harjun asuntolassa sunnuntai-illasta perjantaihin keskipäivään asti. Viikonloput vietän kotona, ellei minulle satu talliviikonloppua. Tähän ikään tullessani ei kotoa muuttaminen tuntunut kovin vaikealta. Onneksi lähes joka viikonloppu pääsen kotiin. Jos asuisin täällä 24/7 niin varmasti tulisi pientä koti-ikävää ja haikeutta. Mutta tilanteessani muualla kuin kotona asuminen ei ole vaikeaa. Oma rauha on mukavaa ja se että pitää huolehtia omista arkiaskareista itse.
   Mukavaa, että pidät blogistani. :)

   Poista
 2. Koska uusi postaus? T: Innokas odottaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen valmistelemassa uutta postausta. Julkaisen sen aivan pian. Valitettavasti tällä ja edellisellä viikolla on ollut paljon muuta tekemistä eikä ole jäänyt sitten aikaa kirjoittaa blogia. Mutta uusi postaus on ihan pian julki! :)

   Poista