16.5.2015

Ratsastusta Doriksella ja ponilla

Hei kaikki. On taas bloggaaminen jäänyt vähiin, mutta ajattelin nyt kertoa kahdesta ratsastuksestani. Viime viikon lauantaista ja tästä päivästä. 

Viime viikolla ratsastettiin verryttelyratsastusta. Ratsastin Doriksella, ruunikolla hevostammalla. Saimme ratsastaa itsenäisesti lähes koko tunnin. Se tunti ei mennyt oikein kehuttavasti kohdaltani. Ratsastin liian vaisusti, en oikeen saanut yhteyttä hevoseen. Tunnin loppupuolella asetuimme kaartoon ja laskeuduimme selästä. Sitten vaihdoimme hevosia. Minä sain Myssy-ponin. Tarkoituksena oli ratsastaa hetki uudella ratsulla ja kokeilla onko se verkattu hyvin. Myssy tuntui tasaiselta ja ihan mukavalta. Erityisen tyytyväinen olin siihen, miten hyvin Myssy nosti laukan.


Tänään saavuttua tallille pääsin melkein hevi kantamaan puomeja ja sokeripaloja maneesista kentälle. Tein sen mielelläni, sillä saisimme sitten ratsastaa ulkona ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Sain ratsukseni jälleen Doriksen. Tänään oli siis luvassa puomityöskentelyä. Alkutunnista Doris meni uraa melkein miten tykkäsi, taas oli hieman yhteistyöongelmia. Sen lisäksi kärpäset häiritsivät hevosia pitkin tuntia. Laukkasimme uralla isoa kenttälaukkaa, jossa en oikein alussa pysynyt mukana Doriksen erilaisen laukan takia. Ravityöskentely meni keventäen erittäin hyvin. Sain Doriksen myötäämään ja ravaamaan hienosti. Ylitimme pääty-ympyrällä puomia ravissa ja laukassa. Laukassa lasvie askelia ennen hyppyä. Sitten meninme harjoitusravissakin puomia. En pystynyt istumaan Doriksen ravissa, joten pyysin saada mennä ilman jalustimia. Sitten se ravi alkoi jo sujuakkin paremmin ja laitettuani jalustet takaisin, huomasin että istuntani parani huomattavasti. Vielä loppuravit keventäen. Doris myötäsi hyvin. Olen jälleen iloinen, että sain ratsastaa kaimallani. Se on haastava ratsastettava, mutta palkitsee heti ratsastajan oikeasta toiminnasta. Siksi pidän Doriksesta ja haluan työskennellä sen kanssa lisää. Toivoinkin sitä ensi viikon estetunnille. 

Tunnin päätteeksi vein Doriksen talliin ja pyyhin sitä hieman sienellä, sillä se oli hikinen päivän työstä. Hoidin varusteet ja sitten menin katsomaan seuraavaa tuntia odotellessa bussiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti