6.5.2015

9. luokan keväästä, Uttiin ja onkimaan

Olen tässä suunnitellut meneväni onkimaan huomenna koulun jälkeen, mato-ongella tietenkin. Oletettavasti saan ahvenia. Ovat ne ihan hyviä, mutta tärkeintä on mukava kokemus. Jos huomenna sataa, niin en varmaankaan mene ja se on hyvin todennäköistä säätieotusten mukaan. No viikonloppuna ei pitäisi sataa. Silloin ainakin on hyvä mahdollisuus.

Perjantaina menen yksin Kouvolaan ja sieltä vielä kymmenen kilometriä pohjoiseen Utin Jääkärirykmenttiin. Koulusta on jo vapaata. Eilen ostin junaliput ja tulostin ne. Enää pitää miettiä mitä pakkaan mukaan. Ainakin sadevaatetta, lämmintä ja jotain evästä. Utissa on siis avoimet ovet ja toimintanäytöksiä. Reissusta tulee varmasti mukava. Saan myös lisää kokemusta yksin matkustamisesta itselleni uusissa paikoissa, kuten tämä Kouvola. Saa nähdä miten pääsen perille paikallisilla busseilla.

Kohta alkaa olla yläkoulu päätöksessään. Tänään oli toisiksi viimeisin koe. Se meni oikein hyvin. Huomenna on terveystiedon koe ja tämä päivä meneekin siihen lukemiseen. Enää ei ole tunneilla paljoa hommaa kirjoista. Teemme projekteja, kyselyitä ja luemme kirjoja. Läksyä ei enää lähes ollenkaan tule. Viimeisellä viikolla on sitten kättelyharjoitukset ja lauantaina todistusten jako. Apua, mitä ihmettä puen päälle? Pitäisi alkaa jo miettiä. Ja todistuskin jännittää, mutta en liikaa. Kokeet ovat menneet sen verran hyvin tänä keväänä. Sitten odotellaankin jatko-opintopaikkaa ja kesälomalla kesätöihin! Yhdeksännen luokan kevät on kyllä positiivisesti haastava. Me ysit saamme paljon hommia, pitää päättää tulevaisuudesta ja ottaa vastuuta. Tämä on loppujen lopuksi mukavaa. Tulevien ysien ei siis kannata ollenkaan jännittää. Hoitakaa asianne vain kunnolla. Mitään 24/7 puurtamista tämä ei vaadi vaikka minuakin peloteltiin kaikilla mahdollisilla asioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti