3.1.2015

Yksi parhaista ratsastustunneistani


Tänään ratsastin Vektorilla. Tunnin aiheena oli verryttelyratsastus. Aluksi laitoin Vektorin kuntoon ja talutin sen maneesiin. Ulkona oli lähes kaikki lumet jo sulaneet, jäljellä vain erittäin liukasta jäätä joka paikassa. Maneesissa Vektor vähän yritti peruutella ja liikkua, kun laitoin jalustimet alas ja kiristin satulavyötä. Mutta ei se kauaa jaksanut temppuilla, selkään noustessa se jo pysyi hyvin paikallaan.

Meitä oli tunnilla vain kolme ratsukkoa. Olimme koko tunnin maneesin katsomon puoleisessa päädyssä pääty-ympyrällä. Aluksi kävelimme pitkin ohjin, sitten otimme ohjat pienelle tuntumalle, niin että hevoset myötäsivät käynnissä eteen alas. Aloimme lyhentää ohjia ja haimme hevosia hyvään työskentelykäyntiin ja muotoon. Teimme töitä, jotta hevoset kuuntelisivat herkästi pienimpiäkin apujamme. Teimme pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä. Ravissa kiersimme ympyrällä ja teimme siirtymiset ravi-pysähdys-ravi kaksi kertaa kierroksessa. Otimme vielä reipasta laukkaa kevyessä istunnassa kunnes vaihdoimme suuntaa ympyrä leikkaa -ratsastusradantiellä.

Vektor oli tunnin alussa vähän hidas, mutta melkein heti sain sen reagoimaan pohkeisiin ja ohjiin. Se myös myötäsi päällään mennen muotoon. Minulla oli hyvin onnistunut tunne lähes koko tunnin ajan. 


Toiseen suuntaan lähdimme väistättämään takaosaa ensin ulospäin ja sen jälkeen sisälle päin ympyrällä. Onnistuin Vektorin kanssa tosi hyvin. Vektor kuunteli hyvin pohjetta ja työskenteli ahkerasti. Sitten siirryimme raviin ja laukkaan. Laukkasimme hetken, kunnes siirryimme useasti laukasta raviin ja ravista laukkaan nopeassa tahdissa. Se oli hieman haastavaa minulle pysyä hyvässä asennossa nopeissa siirtymisissä, mutta Vektor hoiti siirtymiset lähes täydellisesti. Sitten laukkasimme vähän vapaammin laukka-askelin muutaman minuutin. Vektor laukkasi aika hitaasti, sillä se saattoi olla jo vähän väsynyt, mutta kuunteli se pohjettani vielä hyvin. Laukan jälkeen siirryimme raviin ja koitimme saada hevoset myötäämään eteen alas, sillä oli loppuravien aika.

Olen todella tyytyväinen tähän tuntiin ja Vektoriin, joka meni niin hienosti. Kumpa onnistuisin joka tunti näin hyvin ratsastamaan minulle annettua hevosta. Sellainen tunti tänään. Ensi viikolla uudestaan. :)


Pom ja Kamu tarhassa. 



2 kommenttia:

  1. Luin sun hevossanakirjan ja toivoisin että korjaisit virheen. Valjakkoon kuuluu ajuri, groomi ja vaunut. Kärryt eivät ole oikea termi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanastoa on nyt hieman korjailtu ja uusia asioita lisätty. Kiitos, että kerroit virheestä. :)

      Poista