Tässä on ruunikko Arabialainen täysiverinen eli arabi. Arabeja sanotaan maailman kauneimmaksi hevosroduksi, mutta jotaisella on oma mielipiteensä. Arabit käyvät kaikkiin ratsastuksen lajeihin ja valjakkoajoon. Ne tunnetaan erityisesti kestävyydestään ja ne ovatkin erinomaisia matkaratsastuksessa.
PRE eli Pura Raza Española eli Andalusianhevonen. Andalusialaiset ovat hyviä varsinkin kouluratsastuksessa ja show-esityksissä. Kaunis ulkomuoto ja harja vetävät ihailuja puoleensa.
Tässä hieman huonossa kuvassa on welsh poni(muistaakseni welsh mountain). Pienet welshit käyvät hyvin lasten ratsuiksi, ajoon ja näyttelyihin.
Tämän rodun tunnistavat varmaan kaikki leikiten. Kyseessä on norjanvuonohevonen. Vuonohevoset olivat aikoinaan viikinkien irokeesiharjaisia ratsuja. Nykyään vuonohevosilla ajetaan ja ratsastetaan monipuolisesti. Vuonohevosten harja leikataan kuvan mukaisesti pystyyn, joka kuuluu rodun omilaisuuksiin.
Karsinanaapurit haistelivat toisiaan seinän raosta useasti sulassa sovussa.
Tämä hieman erikoisen näköinen hevonen on American Baskir Curly. Rodulle on ominaista kihara karva ja jouhet. Curlyt käyvät kaikkiin ratsastuksen lajeihin. Osalla curlyistä on neljäskin askellaji, indian shuffel.
Tämä kimo kaunokainen on connemara. Connemarat sopivat kaikkiin lajeihin ja ovat erityisen hyviä kisa- ja lastenponeja.
Nämä kaksi ovat islanninhevosia. Islannin saarelta kotoisin olevat pienet hevoset osaavat lähes kaikki neljä tai viisikin askellajia. Islanninhevoset ovat hyviä maastovaelluksilla ja askellajiratsastuksessa, sillä ne osaavat myös tölttiä ja passia.
Tuuheajalkaisia irlannincobeja(tinkereitä) näin Horse&Rider -areenalla. Tinkerit ovat mielestäni kauniita ja hyvin näyttävä rotu. Niitä käytetään ratsastuksessa ja valjakkoajossa.
Tässä kuvassa on lämminverinen ravihevonen. Lämminveriset ovat nopeita ravureita. Joitain lämminverisiä koulutetaan myös ratsuiksi. Toivet menestyvät ratsuina paremmin kuin toiset, mutta rotu on jalostettu nimenomaan juoksemaan raviradoille.
Tämä on jakutian hevonen. Se on kotoisin Venäjältä ja on tunnetti hyvästä kylmän ja lämpimänsietokyvystään. Jakutian hevonen selviää jopa -70 asteen pakkasessa ja +40 asteen lämmössä. Jakutian hevonen ei sovellu normaaleihin ratsastuksen lajeihin rakenteensa vuoksi.
Tässä kuvassa on camarguenhevonen. Kotimaassaan Etelä-Ranskassa camargueita käytetään härkien paimennuksessa, mutta camargue käy muihinkin ratsastuksen lajeihin.
Tässä oma suosikkini, amerikan miniatyyrihevonen. Amerikan miniatyyrit ovat alle 86,3cm korkeita pieniä hevosia. Niitä käytetään ajoon, poniagilityyn, temppujen opettamiseen ja näyttelyihin. Minihevosten kanssa on mukava työskennellä maastakäsin. Niitä on kohdeltava kuitenkin kuin mitä tahansa muita hevosia, joille on asetettava rajat ja paikkansa laumassa.
Tämä hurmuri on euroopan miniatyyrihevonen. Eurooppalainen on hieman korkeampi ja sekarotuisempi kuin amerikkalainen, myös rakenne on eurooppalaisella ponimaisempi. Harrastusmahdollisuudet ovat samat kuin amerikkalaisella. Minihevosen selkään voi laittaa enintään 25kg.
PRE ja andaluasialainen on oikeastaan kaksi eri rotua, PRE on se ns. hienompi versio :)
VastaaPoistaPRE ja andalusialainen ovat sama rotu, mutta PRE:llä on aina viralliset paperit ja todennäköisesti syhtynyt Espanjassa. Andalusialainen taas on ihan puhdasrotuinen saman hevosrodun yksilö, mutta syntynyt muualla ja ehkä paperiton. Näin luki eräässä netin sivustossa. Jokatapauksessa monen eri lähteen mukaan nämä kaksi ovat täysin yksi ja sama.
PoistaJotta hevonen on PRE, sillä tulee olla Espanjan kuninkaallisilla leimoilla varustetut paperit. PRE voi olla suntynyt Espanjan ulkopuolella, mutta sen tulee olla rekisteröity ANCCE:n, rodun omaan kantakirjaan. Jos PRE ei ole tässä rekisterissä, se ei ole PRE.
PoistaNäyttääpä monet hevoset näissä kuvissa tosi huonoilta, toivottavasti olivat livenä paremman oloisia. Itse en ehkä julkaisisi kaltereiden läpi otettuja kuvia, mutta toki nämä ovat makuasioita, kun pää puuttuu tmv.. :)
VastaaPoistaKaikkia esilläolevia hevosia hoidetaan varmasti hyvin ja asianmukaisesti. On omistajien oma valinta tuoda hevoset kaikkien nähtäville, (valitettavasti arvosteltaviksi) ja kuvattavaksi. Muutamat kuvat tosiaan ovat ikävä kyllä huonoja kaltereiden takia. Täytyy kuitenkin sanoa, että omasta mielestäni kaksi näistä hevosista oli huonossa kunnossa ja niitä kävi oikein sääliksi. En kuitenkaan mainitse mitkä kaksi. Tosiaan omistajien oma valintahan se on tuoda hevosensa näytille, niin kuin jo sanoin ja mielestäni siinä samalla he ovat antaneet luvan kuvata hevosiaan ja julkaista kuvia niistä. Mutta uskon, että kaikilla näillä hevosilla on rakastava ja huolehtiva koti! :)
PoistaMinustakin ainakin kaksi, tummempi issikka ja tuo lv näyttävät aika huonolta :( (Siis laihalta ja karva huonossa kunnossa). Ja tuo vaaleampi issikkakin näyttää aika laihalta kyllä...
PoistaEurooppalainen miniatyyrihevonen ei ole sen korkeampi kuin amerikkalainen miniatyyrihevonen, myös 70 cm eurooppalaisia miniatyyrihevosia löytyy.
VastaaPoistaAivan, mutta eurooppalaiset voivat olla myös amerikkalaisia korkeampia. Ilmaisin asian hieman väärin.
Poista"Amerikan miniatyyrihevonen on yksi maailman pienimmistä hevosroduista. Rotu polveutuu eurooppalaisesta minihevosesta, jonka jalostuksessa on jo neljänsadan vuoden ajan pyritty tuottamaan erittäin pienikokoinen, mutta mittasuhteiltaan täydellisen hevosmainen rotu" , joten eurooppalainen minihevonen ei ole sen sekarotuisempi kuin amerikkalainen miniatyyrihevonen !
VastaaPoistaInformaatio eri lähteistä saattaa poiketa hieman.
PoistaJa tosiaan ei se eurooppa sen sekarotuisempi oo ku AMHA. Amerikois voit saada riittävällä summaa käteistä shettiksen AMHAksi... että ihan mistä sattuu ja mitä sattuu sieltä ei kannata AMHAna ostaa.
PoistaPakko kommentoida, että meillä on ollu pihassa 90cm AMHA, 84cm AMHA, 75cm EURO ja 86cm EURO, että minihevosten koko voi kummassakin rodussa vaihdella aikalailla. :D
VastaaPoista