6.9.2016

Tervetuloa syksy ja pimeä talvi

Hetki sitten alkoi syyskuu. Kesä alkaa pikkuhiljaa olemaan ohi. Päivät lyhenevät ja puiden lehdet kellastuvat ja tippuvat. Kun syksy tästä pääsee vielä vähän enemmän vauhtiin, tulee luonto olemaan ihanan kaunis. Siltikin eniten kyllä pidän keväästä ja kesästä. Syksy tietää kylmyyttä ja sateita, joita olenkin jo kokenut ihan riittämiin täällä työssäopissa. Täytyy vain kestää ja koittaa pukeutua oikein, niin tästäki selviää. Onneksi en ole sokerista, eikä sää sinäänsä haittaa menojani tai tallilla oloa. Siltikin minua hiukan pelottaa tekeekö syysflunssa tuloaan. Toivottavasti ei.

Syksyn varalle minulla ei ole kummoisia suunnitelmia. Hoidan nyt vielä kolme ja puoli viikkoa kestävän työssäopin loppuun kunnialla. Sen jälkeen seuraa kolmen viikon opiskelu Harjussa ennen syyslomaani. Syyslomalle ei ole vielä lukkoon lyötyjä aikatauluja, mutta kotoa tuskin lähden minnekään kauemmas. Voisin ehkä yrittää päästä jonnekin ratsastamaan ja käydä katsomassa kilpailuja, jos sellaisia silloin on lähiseudullani. Muun ajan aion levätä ja ladata akkuja opiskeluun vielä ajaksi ennen joululomaa.
Tänään ja eilen pääsin erään puoliverisen kilpahevosen selkään kävelemää ja ravailemaan sen kanssa. Ratsastus sujui, kuten olettaa voi, hieman takkuillen. Sillä en ole ollut tunneilla puoleen vuoteen ja ratsastus on muutenkin ollut epäsäännöllistä ilman kunnon tolkkua tämän ajan, vaikka olen kyllä ratsastanut ihan mukavissa määrin, varsinkin kesällä. Sain kyllä hetkessä oppeja tältä puoliveriseltä. Se oli niin herkkä, että minun oli pakko ratsastaa mahdollisimman pehmeästi ja eleettömästi. Hevosella oli ihana iso ravi, kun sain sen menemään oikein päin hetkellisesti. Ravi oli myös mukava istua.

Huomenna lähden kotiin ja torstai-illasta sunnuntaihin onkin sitten joka päivä aamusta iltaan hommia Laaksolla järjestettävässä esteratsastuksen GP-finaalissa. Viikonlopun suunnitelmissa on myös käydä hevostarvikeliikkeissä sovittamassa vaatteita etsiä jotain mukavia ratsastus- ja tallivaatteita.

2 kommenttia:

 1. Saatko ratsastaa paljonkin työssäoppisi aikana? Entä saatko opetusta sielä? Voisitko kirjoittaa blogiisi enemmän jos vaikka pyytäisit joltain ratsastuntia esim pienillä esteillä tällä hevosella millä olet päässyt ratsastamaan?
  -Lilli♧

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Työssäopin puolesta en juuri ollenkaan ratsasta. En tällä hetkellä pääse ratsastamaan tunneille ja yksityishevosista en halua yksityisyyden takia kirjoittaa paljoakaan.

   Poista